Gitaartaxatie

Je hebt een oud, vintage, instrument of gewoon een instrument dat voor jou een bijzondere waarde heeft. Je wilt deze laten verzekeren of wellicht verkopen, maar je hebt geen idee wat de actuele waarde is.

Verzekeren

Wanneer je wilt verzekeren vraag je je wellicht af hoe je em wilt verzekeren: tegen nieuwwaarde of huidige marktwaarde. Hier kan deskundig advies en een exacte waardering u veel premie schelen.

Schade

Je favoriete instrument is wellicht kort geleden beschadigd of een mede-bandlid heeft de gitaar alvast in de bus gezet maar is vergeten de auto af te sluiten? Dan heb je een betrouwbaar en erkend adres nodig om een taxatierapport te laten maken zodat de zaken met de verzekering soepel afgehandeld kunnen worden of om te zorgen dat je de waarde van je instrument weet zodat je het juiste en realistische bedrag voor je instrument ontvangt.

Gitaartaxatie in de praktijk

Maak gebruik van de enorme ervaring en kennis van gitaarexpert Robbert van der Ende! Robbert is al meer dan 30 jaar actief in de gitaarwereld en muziekinstrumentenhandel, is verzamelaar en heeft een ruime kennis van deze instrumenten en hun waarde. Hij werkt geregeld voor verzekeringsmaatschappijen in kleinere en grotere zaken en geldt als een vertrouwd en zeer betrouwbaar contact waardoor verzekeringszaken meestal soepel en probleemloos afgehandeld worden.

Gitaartaxatie

Het taxeren zelf kan op twee manieren

  1. U komt naar ons toe: De gitaar of gitaren worden bij ons in Den Haag bezorgd waarna deze meteen worden bekeken en gefotografeerd. U kunt uw instrument(en) ook daarna meteen weer meenemen tenzij we een andree afspraak maken. Na het opnemen van uw gegevens ontvangt u binnen enkele dagen het taxatierapport compleet met foto’s van uw instrument(en) inclusief een factuur ofwel per post ofwel per email/PDF. De prijs van een taxatie is afhankelijk het aantal instrumenten.
  2. U stuurt ons een goede beschrijving van alle aan u beschikbare informatie over het instrument/de instrumenten, de compleetheid (koffer, certificaten) en de exacte conditie, inclusief serienummer, alle informatie over afwijkingen, veranderingen en beschadigingen en minimaal een viertal scherpe foto’s van de volgende zaken: Voorzijde gitaar, achterzijde gitaar, serienummer, bijzonderheden zoals koffer, hoes, accessoires, beschadigingen, veranderingen.
    Bij deze laatste manier van taxeren geven we aan dat we de instrumneten in kwestie hebben beoordeeld d.m.v foto’s en een accurate beschrijving. U houdt uiteraard zelf de verantwoordelijkheid voor de juistheid van de aangeleverde gegevens.

We kunnen ook bij u langskomen om bijv een verzameling te taxeren. Een dergelijke taxatie kunnen we u offreren.
Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte via info@gitaartaxatie.nl

Tarieven