Lezingen

ROBBERT VAN DER ENDE – LEZINGEN EN SEMINARS

Robbert van der Ende is de creatieve eigenaar/directeur en marketeer van Max Guitar met vestigingen in de Scheveningse haven en Almere, maar zijn hele leven staat en stond in het teken van creativiteit en creatief ondernemen.

Robbert geeft lezingen en seminars over tal van thema’s:

  • 15 gouden regels van het telefoneren.
  • Ik open een winkel: en hoe nu verder?
  • Ondernemen en het stellen van doelen.
  • Omgaan met tegenslagen in het ondernemen.
  • Ondernemen en multimedia.

De kosten van een lezing of seminar zijn afhankelijk van de lengte 350-500 euro excl. btw.
Lezingen duren doorgaans 60-90 minuten

Seminars zijn meestal opgedeeld in twee delen: 60 minuten lezing en 60 minuten interactieve samenwerking met het publiek.
Meer thema’s kunnen verwerkt worden in een lezing/seminar zonder dat dit de prijs beïnvloedt.
Doorgaans wordt er niet heel streng op de klok gekeken.

Achtergrond

Robbert van der Ende startte in 1984 met het ‘echte’ ondernemen toen hij Muziekhandel Feedback oprichtte en heeft in de jaren daarna Grote successen, maar ook intense drama’s meegemaakt. Zo brandde in 1992 de Haagsche winkel geheel af en ging diezelfde winkel een aantal jaren later, mede door de klap opgelopen bij de genoemde brand, failliet. De echte ondernemer laat zich echter niet uit het veld slaan en van der Ende herstelde zich, ontwikkelde zich door een open houding, door veel te leren van andere ondernemers, door tal van marketing- en telefooncursussen te volgen en zich bijv. te bekwamen in gitaarbouw en viert nu met Max Guitar de grootste successen als ondernemer tot nu toe.

Vallen en opstaan

Kortom: je kunt stellen dat hij met vallen en opstaan en wisselende successen zich ontwikkeld tot een veel completere ondernemer dan bijv. iemand die deze tegenslagen niet meemaakte.
In zijn gehele carrière heeft hij zich beziggehouden met marketing, klantbeleving en nieuwe manieren van het benaderen van de eeuwenoude thema’s….winkelverkoop en ondernemen. Je kunt zeggen dat de nieuwe winkel van Max Guitar in Scheveningen de culminatie is van alle ervaring die van der Ende opdeed in die 31 jaar daarvoor.

Seminars

Robbert gaf inmiddels seminars voor het MKB en kamer van Koophandel, in het buitenland voor diverse organisaties en bijv. reisbureaus en uiteraard voor zijn eigen personeel. Zijn lezingen zijn toegankelijk, effectief, doorspekt met de juiste dosis humor en hebben niet direct (alleen) betrekking op de muziekinstrumenten handel, maar zijn juist breed toepasbaar en zeer universeel.
Indien u interesse heeft in het organiseren van een lezing/seminar voor uw winkelvereniging, ondernemersclub of -vereniging neemt u dan contact op met mij.

Tarieven