Robbert van der Ende

Robbert van der Ende is op dit moment de creatieve eigenaar/directeur van Max Guitar met vestigingen in de Scheveningse haven en Almere, maar zijn hele leven staat en stond al in het teken van gitaren en gitaarspelen. In de zeventiger jaren stond hij als jonge jongen met z’n neus stevig gedrukt tegen de ruiten van de Haagsche muziekhandels als Bekker muziek, Gerritsen en Servaas, had daar baantjes als zaterdagkracht, verslond alle gitaarboeken en vakbladen die er hier in Nederland en ook vanuit het buitenland maar te verkrijgen waren.

Tekenen

Van der Ende: ‘Ik wilde toen al niets liever dan met gitaren bezig zijn. Ik tekende al nieuwe gitaarmodellen in de kantlijnen van mn schoolschriften”. Robbert handelde al op de middelbare school in zijn geliefde instrumenten en is sinds begin van de tachtiger jaren al echt actief in de gitarenbranche, hij speelde in diverse bandjes en droomde van het openen en exploiteren van zijn eigen gitaarwinkel..

Feedback

Robbert startte in 1984 een muziekwinkel, genaamd Feedback. In 1985 raakte medebandlid Thijs Thunnissen ook betrokken bij Feedback. De winkels in Den Haag en Rotterdam groeiden in de jaren tachtig en negentig uit tot de meest vernieuwende muziekwinkelketen in de Benelux.
In 1997 zette van der Ende o.a. samen met Patrick James Eggle zijn eigen gitaarlijn op, genaamd ‘MXG’ ofwel ‘the Maximum Guitar’ en verhuisde hij in 1999 naar het buitenland. Daar stopte de liefde voor gitaren uiteraard niet en bleef hij betrokken bij de muziek- en muziek maken in de media en door de verkoop van zijn MXG-gitaren.

Max Guitar

In 2003 kwam hij terug naar Nederland en verhuisde binnen enkele maanden van Leiderdorp terug naar zijn geliefde Den Haag en zette in april 2004 Max Guitar op. Bij Max Guitar heeft hij zich gespecialiseerd in high end- en vintage gitaren, versterkers en alles dat daar zo’n beetje bij hoort. Intussen is Max Guitar uitgegroeid tot de grootste gitaarspeciaalzaak in de Benelux en is van der Ende zo’n beetje kind aan huis bij de Fender en Gibson Custom Shop, bij alle grote gitaarmerken en -bouwers binnen en vooral buiten Europa.

Kennis en ervaring

Van der Ende staat ook bekend als gitaarverzamelaar, geeft lezingen/seminars over gitaren en ondernemen en werkt regelmatig voor de grote verzekeringsmaatschappijen als taxateur. Zijn enorme kennis van gitaren en aanverwante zaken komt uitermate goed tot uiting in zijn laatste activiteit: Het uitvoeren van taxaties voor particulieren.
U kunt nu uw gitaar, versterker of gitaarverzameling laten taxeren door van der Ende. Lees hierover meer bij taxaties en tarieven.